آشنایی با استادیوم های جام جهانی قطر
معرفی ورزشگاه هایی که بازی های جام جهانی در آن برگزار خواهد شد
رویداد جام جهانی فوتبال ۲۰۲۲ بیست و دومین دوره جام جهانی فوتبال می باشد. این رویداد قرار است که از ۲۱ نوامبر تا ۱۸ دسامبر ۲۰۲۲ یعنی ۳۰ آبان تا ۲۷ آذر ۱۴۰۱ در کشور قطر برگزار گردد. جام جهانی فوتبال، مسابقات قهرمانی فوتبال مردان می باشد، که به صورت دوره ای و هر چهار سال یک بار توسط تیم های ملی کشور های اتحادیه عضو فیفا برگزار می شود. با ما در این مقاله اطلاعاتی که کارشناسان تایسیز پرواز در اختیار شما قرار میدهند .
این اولین بار در جام جهانی خواهد بود که کشوری از جهان عرب میزبان آن خواهد بود. همچنین پس از جام جهانی ۲۰۰۲ که به طور مشترک در ژاپن و کره جنوبی برگزار شد، این دومین بار است که رویداد جام جهانی در آسیا برگزار می گردد. این تورنمنت آخرین دوره از مسابقات با حضور ۳۲ تیم می باشد و از جام جهانی ۲۰۲۶ و بعد قرار بر این شده است که 48 تیم در رقابت های جام جهانی شرکت کنند. با توجه به افزایش شدید دمای کشور قطر در فصل تابستان، جام جهانی 2022 از اواخر نوامبر تا اواسط دسامبر برگزار خواهد شد. این تورنومنت اولین دوره از این رقابت ها می باشد که بر خلاف سنت همیشگی در ماه مه، ژوئن یا ژوئیه برگزار نمی گردد.
قسمتی از نشان واژه نماد جام جهانی 2022 قطر به صورت کشیده طراحی گردیده است، که یادآور خط عربی می باشد.
آشنایی با ورزشگاه های قطر
کشور قطر برای میزبانی جام جهانی ۲۰۲۲ هشت ورزشگاه جدید را به بهره برداری کامل رسانده است و با ساخت یک شهر کاملا جدید آماده میزبانی از این رویداد می باشد. رویداد جام جهانی ۲۰۲۲ فوتبال در تاریخ ۲۱ نوامبر مصادف با 30 آبان ۱۴۰۱ آغاز می گردد و در تاریخ ۱۸ دسامبر برابر با ۲۷ آذر ۱۴۰۱ به پایان خواهد رسید. این سری از بازی ها قرار است در ۸ ورزشگاه تازه تاسیس در کشور قطر برگزار گردد. به همین بهانه در ادامه به بررسی ورزشگاه های میزبان مسابقات جام جهانی 2022 قطر می پردازیم.
ورزشگاه البیت نماد مهمان نوازی
ورزشگاه البیت جام جهانی 2022 قطر
مجموعه ورزشی البیت میزبان بازی افتتاحیه جام جهانی ۲۰۲۲ قطر می باشد. این ورزشگاه قرار است هواداران را از سراسر جهان با فرهنگ و سنت این کشور آشنا کند. طراحی ورزشگاه البیت توسط بنیاد Aspire Zone ارائه شده است و یادآور چادر های سنتی عربی می باشد، که به نام بیت الشعر معروف هستند و نمادی از مهمان نوازی اعراب می باشند. این ورزشگاه قادر به میزبانی از 60 هزار تماشاچی می باشد. ورزشگاه البیت در فاصله ی 43 کیلومتری مرکز شهر دوحه ساخته شده است. طراحی و اجرای پروژه ی ساخت این مجموعه توسط شرکت دارالهندسه صورت گرفته است. این استادیوم ورزشی منحصر به فرد کشور قطر از یک سقف جمع شونده بسیار پیشرفته برخوردار می باشد. این مجموعه دارای 400 هزار متر مربع فضای سبز می باشد. این مجموعه ی ورزشی تا مرحله ی نیمه نهایی میزبان ۹ بازی از رقابت های جام جهانی ۲۰۲۲ قطر خواهد بود.
ورزشگاه الجنوب دومین ورزشگاه مجهز جهان.
ورزشگاه الجنوب جام جهانی 2022 قطر
استادیوم ورزشی مدرن الجنوب واقع در الوکره و با طرحی برگرفته از طراحی های معمار فقید بریتانیایی، دام زاها ساخته شده است. این ورزشگاه میزبان هفت بازی تا مرحله یک شانزدهم جام جهانی 2022 قطر خواهد بود. طراحی این سازه از بادبان های قایق های سنتی حاشیه ی خلیج فارس الهام گرفته شده است. همچنین این طراحی ادای احترامی به گذشته فعالیت های دریایی و ماهیگیری شهر الوکره می باشد. سیستم سرمایشی نوآورانه بسیار مدرن و سقف جمع شونده به این معنا می باشد که ورزشگاه الجنوب قادر است در تمام طول سال میزبان مسابقات مختلف باشد.
این ورزشگاه مجهز در ۱۶ می ۲۰۱۹ پیش از برگزاری فینال امیر کاپ همان سال افتتاح گردید. الجنوب در سال گذشته میزبان مسابقات لیگ قهرمانان آسیا در منطقه بوده است. همچنین در چند بازی میزبان بازی های بخش شرقی رقابت های آسیایی نیز بوده است. این ورزشگاه در سال 2020 توسط کنفدراسیون فوتبال آسیا به عنوان محل برگزاری فینال لیگ قهرمانان آسیا انتخاب شد. این مجموعه دارای ظرفیت 40 هزار تماشاچی برای جام جهانی 2022 قطر می باشد. این مجموعه ورزشی از مرکز شهر دوحه 23 کیلومتر فاصله دارد.
ورزشگاه الریان نماد فرهنگ و تجارت کشور قطر.
ورزشگاه الریان جام جهانی 2022 قطر
مجموعه ورزشی الریان یکی از نمونه های بارز فرهنگ کشور قطر را برای تمام دنیا به نمایش می گذارد. این ورزشگاه میزبان هفت مسابقه تا مرحله یک شانزدهم نهایی جام جهانی ۲۰۲۲ قطر می باشد. نمای خارجی این سازه از الگوهای پیچیده ای که تجارت و فرهنگ کشور قطر را نشان می دهد ساخته شده است. این طرح ها الهام گرفته از تاریخ تجارت و جانوران متنوع این کشور می باشند. این ورزشگاه قادر به میزبانی از 40 هزار تماشاچی می باشد. ورزشگاه الریان در فاصله ی 22 کیلومتری مرکز شهر دوحه ساخته شده است. طراحی این سازه عظیم بر عهده رامبل بوده است.
ورزشگاه الثمامه نماد کلاه بافته قطری.
ورزشگاه الثمامه جام جهانی 2022 قطر
نمای بیرونی ورزشگاه الثمامه از یک کلاه بافته سنتی که قدمت آن به قرن ها می رسد و توسط تمام مردان در سرتاسر جهان عرب استفاده می گردد الهام گرفته شده است. ورزشگاه زیبای الثمامه توسط معمار قطری ابراهیم ام جیده طراحی گردیده است. این استادیوم میزبان هشت رقابت تا مرحله یک چهارم نهایی در جام جهانی ۲۰۲۲ قطر خواهد بود. این ورزشگاه قادر به میزبانی از 40 هزار تماشاچی می باشد. ورزشگاه الثمامه در فاصله ی 13 کیلومتری مرکز شهر دوحه ساخته شده است. ساخت و اجرای این سازه عظیم بر عهده شرکت ساختمان سازی عرب بوده است.
ورزشگاه شهر آموزش نماد پایداری.
استادیوم شهر آموزش جام جهانی 2022 قطر
استادیوم ورزشی شهر آموزش در قلب بنیاد قطر واقع گردیده است. این ورزشگاه نمادی از پایداری در یک مرکز پر جنب و جوش از دانش و نوآوری خواهد بود. این مجموعه ورزشگاهی میزبان هشت رقابت تا مرحله یک چهارم نهایی در جام جهانی ۲۰۲۲ قطر خواهد بود. این مجموعه پس از پایان بازی های جام جهانی، در نهایت به ورزشگاه اصلی تیم ملی فوتبال بانوان کشور قطر بدل خواهد شد. این استادیوم محل اولین برگزاری رقابت های جام جهانی می باشد. این ورزشگاه قبل از افتتاحیه بزرگ خود در ژوئن ۲۰۲۰، درجه کیفی پنج ستاره GSAS را دریافت کرد. اخیرا، این ورزشگاه و شهر آموزش میزبان تعدادی از مسابقات منطقه غرب لیگ قهرمانان آسیا بوده است. این ورزشگاه قادر به میزبانی از 40 هزار تماشاچی می باشد. ورزشگاه شهر آموزش در فاصله ی 12 کیلومتری مرکز شهر دوحه ساخته شده است. ساخت و اجرای این سازه عظیم بر عهده شرکت ساختمان سازی FIA Fenwick Iribarren Architects بوده است.
ورزشگاه خلیفه اولین استادیوم انتخابی برای جام جهانی 2021 قطر.
استادیوم بین المللی خلیفه جام جهانی 2022 قطر
در تاریخ ۱۹ می ۲۰۱۷، استادیوم بین المللی خلیفه به عنوان اولین استادیوم جام جهانی ۲۰۲۲ قطر انتخاب گردید. این ورزشگاه با میزبانی فینال امیر کاپ با حضور بیش از 40 هزار تماشاچی افتتاح شد. این ورزشگاه که در محل تاریخی در منطقه Aspire Zone واقع گردیده است، پیشتر میزبان رقابت های آسیایی و جام ملت های آسیا بوده است. استادیوم بین المللی خلیفه میزبان هشت بازی در جام جهانی ۲۰۲۲ قطر خواهد بود. رویداد های اخیر برگزار شده در مجموعه ورزشی بین المللی خلیفه، شامل مسابقات قهرمانی دو و میدانی و برگزاری جام باشگاه های ۲۰۱۹ قطر بوده است. همچنین این استادیوم در سال گذشته، میزبان رقابت های منطقه غرب لیگ قهرمانان آسیا نیز بوده است. این ورزشگاه قادر به میزبانی از 40 هزار تماشاچی می باشد. ورزشگاه شهر آموزش در فاصله ی 13 کیلومتری مرکز شهر دوحه ساخته شده است.
ورزشگاه لوسیل نماد فانوس فنار.
ورزشگاه لوسیل جام جهانی 2022 قطر
استادیوم 80 هزار نفری لوسیل، اوج جاه طلبی و اشتیاق کشور قطر برای معرفی فرهنگ جهان عرب با جهان بیرون را به تصویر می کشد. طراحی و ساخت این ورزشگاه باشکوه از بازی نور و سایه ها که یکی از مشخصه های فانوس فنار می باشد الهام گرفته شده است. همچنین قرار است این سازه عظیم به مرکز Lusail تبدیل گردد. یک کلان شهر مدرن و پیشرفته که به طور خاص و منحصر به فردی برای رفع نیازهای ساکنان آن طراحی گردیده است. مطابق با برنامه ریزی های انجام شده استادیوم لوسیل میزبان 10 رقابت از جمله فینال جام جهانی فوتبال ۲۰۲۲ قطر خواهد بود. این ورزشگاه قادر به میزبانی از 80 هزار تماشاچی می باشد. ورزشگاه لوسیل در فاصله ی 16 کیلومتری مرکز شهر دوحه ساخته شده است. طراحی این سازه عظیم بر عهده فاستر بوده است.
استادیوم راس ابو عبود با استفاده از 998 عدد کانتینر حمل و نقل ساخته شد است.
استادیوم راس ابو عبود جام جهانی 2022 قطر
ورزشگاه راس ابو عبود اولین استادیوم مسابقات فوتبال است که قابلیت جداسازی به طور کامل را دارد. اجزا این ورزشگاه را می توان، در محل دیگر برپا کرد و مورد استفاده قرار داد. این ورزشگاه اولین استادیوم جدا شدنی و قابل استفاده مجدد، در کل تاریخ برگزاری جام جهانی FIFA خواهد بود. این استادیوم 40 هزار نفری توسط معماران Fenwick Iribarren طراحی گردیده است. استادیوم راس ابو عبود با استفاده از 998 عدد کانتینر حمل و نقل ساخته شد است. این سازه بی همتا مشرف به افق خیره کننده و بسیار زیبای خلیج فارس قرار گرفته است، و میزبان هفت بازی تا مرحله یک شانزدهم در جام جهانی ۲۰۲۲ قطر خواهد بود. ورزشگاه راس ابو عبود در فاصله ی 10 کیلومتری مرکز شهر دوحه ساخته شده است.
فناوری پیشرفته
کشور قطر در نظر دارد در این دوره از رقابت های جام جهانی از فناوری کربن خنثی و انرژی خورشیدی برای خنک کردن استادیوم های ورزشی خود استفاده کند. با این کار از بالا رفتن دمای استادیوم ها از ۲۷ درجه سلسیوس جلوگیری می شود. در حال حاضر هر هشت ورزشگاه میزبان جام جهانی ۲۰۲۲ قطر از تکنولوژی سرمایشی نوین بهره می برند. این تجربه بسیار خاص و فوق العاده خواهد بود. زیرا برای نخستین بار در تاریخ برگزاری جام جهانی و در کل رقابت های فوتبالی، بازی ها در شرایطی که هوا تنظیم شده است برگزار می گردند.
روش هایی که برای خنک کردن استادیوم های جام جهانی به کار گرفته شده است، ۴۰ درصد بیشتر از سایر فناوری ها، از پایداری برخوردار است. ورزشگاه ها دو ساعت قبل از شروع هر بازی خنک می شوند. همچنین از دیگر ویژگی های این تکنولوژی، نوع طراحی آن می باشد که به صورت چرخشی عمل می کند و قادر می باشد که هوای خنک را درون ورزشگاه حفظ کند و هوای گرم را از ورزشگاه به بیرون هدایت کند.
جمع بندی
8 ورزشگاه پیشنهادی برای جام جهانی 2022 قطر در ابتدای مارس ۲۰۲۱ رونمایی گردیدند. سیاست کشور قطر مبنی بر رسیدگی هر چه بیشتر به ورزشگاه ها می باشد، زیرا آن ها را منعکس کننده ی فرهنگ و تاریخ کشور می داند. تمام طرح های استفاده شده در ساخت استادیوم ها منطبق با میراث فرهنگی، دسترسی راحت و مقاومت و پایداری ساخته شده است. کلیه ورزشگاه ها مجهز به سیستم های سرمایشی با هدف کاهش دمای درون ورزشگاه تا 20 درجه سانتی گراد می باشند. از دید بازاریابی این ورزشگاه ها به صورت بدون پسماند و با هدف حمایت از محیط زیست توصیف می گردند. طبقات بالایی برخی از ورزشگاه ها نیز پس از اتمام جام جهانی 2022 قطر جدا سازی شده و به کشورهای فاقد زیرساخت ورزشی و در حال توسعه اهدا می گردند.
تورهای موجود برای آشنایی با استادیوم های جام جهانی قطر